ponedeljek, 20. oktober 2014

BDP

Ha, ne tako visokoleteče, to je Budimpešta, ne bruto domačica.

Tokrat so se evropski davkoplačevalci/njihovi predstavniki odločili, da je moja prisotnost na nekem flancklancanju jako pomembna in koristna. In tako imava dva tridnevni dopust. Odkar sem bila nazadnje v teh krajih (ha, 2005, česar se komaj spomnim, malo bolj zares pa leta 2000), so se stvari precej spremenile. Zdaj res znajo angleško. In zdaj namesto v cenenih hostlih spim v cenenih hotelih (čeprav bi evropski davkoplačevalec dal več,varčujemo zavoljo odlične lokacije). In zdaj se peljem z avtom, ne z vlakom. Slednje je pravzaprav sreča, kajti na najmanj enem mestu v bližini Balatona je železnica nekoliko neugodno za par metrov prekinjena. In zdaj sem oborožena z dobrim starim Borisom, mi je pa žal, da nisem vzela Emilija.

Sicer je vreme jako fajn, ravno luštno toplo. Tudi zgodnja tema (Budimpešta je po svetlobnih razmerah kake pol ure pred Ljubljano) ni slaba stvar.


Aja, pa zdaj se ne jé v mkdonaldsu (ok, tudi klima oktobra ni tako nujna kot julija/avgusta), nego se gre - po možnosti na tuje, a ne davkoplačevalske, stroške - v Firkasz.

Ni komentarjev: