nedelja, 01. avgust 2010

Kje se kupi vodne balončke?

Zunanji vzroki prebujanja to noč:

2:00
Elektronska glasba na ves glas z Eipprove, mogoče pa iz KUD-a (med bloki te reči odmevajo).

4:00
Ogromna skupina obiskovalcev Trnfesta (sklepam, glede na to, da se le-te tako množično pojavljajo samo avgusta) v različnih stanjih treznosti se poka proti mestu. Pri tem se pa v glavnem dere. Nasploh je vsako noč takih glasnih skupin(ic) med drugo in četrto veliko.

6:00
Vrane in cerkev. Te kdaj celo prespim. Vranja pesem je neverjetno melodična proti pijanim hordam.

Odkar se je začel Trnfest, torej slab teden, sem brez večjih hrupnih motenj spala samo enkrat. Saj za vikend lahko še čez dan kaj noter prinesem, kaj pa med tednom? Bi se dalo dobiti polovično bolniško? Sovražim Trnfest. In kdaj se je podaljšal na 34 dni? Kam pošljem vlogo za vračilo 40 ur življenja letno?

Vprašanje v naslovu pa je čisto resno. V Müllerju v centru imajo samo balone, z njimi se pa težko cilja.

2293 km

3 komentarji:

Nina pravi ...

Pri nas se je večina prebivalcev centra odločila za dopuste v času največjih prireditev. Seveda pa največje prireditve trajajo največ nekaj dni ...

Mogoče se pa sčasoma navadiš? ;) (ja, vem, enih par let že traja tole privajanje, ne? :))

Za balončke pa morda poskusi v kakih otroških trgovinah. Tam najdeš neverjetne stvari :D

BeeBee pravi ...

Ja, nekaj dni že preživiš. Celega letnega dopusta pa pač ne nameravam skuriti avgusta (nekateri pa v državni upravi tudi delamo).

Privadiš se sčasoma vsega (tovornjakov sploh ne registriram, cerkve tudi pogosto ne, vrane počasi izklapljam). Mogoče je rešitev v tem, da bi se vsako noč (in ne samo med Trnfestom) pod mojim oknom valile pijane horde. Sicer pa sem se spomnila, da imam nekje zamaške za ušesa ...

Hvala za namig glede otroških trgovin.

Mayhem II. pravi ...

Pomagajo tudi zamaški za ušesa..