ponedeljek, 22. februar 2010

Adrenalinsko

Po precej neuspešnem lovu na nekoliko bolj terenske superge (odgovor Intersporta na moje prijazno pisemce je bil, a ne posebej obetaven) sem napela vse sile. No, Odjemalecčokoladnetorte aka Vzhodnonemškitrener aka Amaterskitrgovecsšportnoopremo je bil tisti, ki je zadeve malček raziskal. Našel je Brooks Cascadia 4 za 75 EUR, ki bi med drugim celo pasali k moji zimski tekaški opravi (vem, za crknit). Ko sem končno priklicala štacuno (menda kakšen 5 poskus v dveh dneh), sem izvedela, da ženskega modela v moji številki (odskretapokrov) nimajo, bi pa bil moški. Kar je okej, nimam baš posebej ozke noge in to ne bi bile moje prve moške superge. Grem torej probat.

Moj svetovalec za nakupe me pobere pred službo in odpeketava v Savlje. Če lokacija ne bi bila označena z vsaj dvema tablama, je ne bi našla. Pripeljala sva na tesno skladiščno dvorišče, do same trgovine pa sva potem skoraj plavala. Potem sva malo iskala, kje bi bil vhod, potem sva čakala prodajalca, nato pa končno pristala v skladišču. Cascadia 4 ni zame. Gleženj mi zvrača navznoter. Hm. A za to sem potovala do Savelj? Pa prodajalec/skladiščnik predlaga Brooks Adrenaline ASR 5 po isti ceni, kot je Cascadia. Točno to so, kar iščem - da po asfaltu/PST-ju brez zvitih gležnjev pritečem do Rožnika/Golovca, tam pa potem kot z zimskimi gumami razturam. Jiha! Evo to grdobijo (ki se prav lepo tepe z mojo zimsko opravo):

Torej, outlet trgovino Masel, priporočam. Predvsem tistim, ki vedo, kaj potrebujejo (resno, tukaj ni testiranj stopal in teka in prodajalcev, ki razlagajo, kako kušion v temintem copatu naredi tointo) in se jim ne zdi dajati za superge 100 evrov in več. Ima seveda trgovina svoje minuse (nekaj sem jih že omenila), ki pa so pravzaprav primerljivi z minusi velikih trgovcev. Razen delovnega časa - še dobro, da grem lahko ob treh iz službe.

Test materiala (prosto po Jocotu, ampak brez video dokazov) pade jutri.

1703 km

Ni komentarjev: