sobota, 01. september 2007

Mala šola nakupovanja

1. Ko stopite v trgovino, se najprej ustavite. (To pravilo se ujema s 6. točko iz Male šole hoje v mestu.) Če je med vhodom in 'prodajnim' delom avtomatska zapornica, se ustavite na takem mestu, da tisti, ki je za vami, ravno še pride skozi zapornico, a ga le-ta ob zapiranju prav lepo dregne v boke/ledvice/glavo/rebra/stegna. Prav mu je, kaj pa vam sledi v trgovino!

2. Ko se ustavite med policami, parkirajte nakupovalni voziček čim bolj po sredini. Če je med policami veliko prostora, parkirajte voziček počez. Ko nakupujete, vas že ne bo nihče motil in se smukal mimo vas. Naj gre okrog polic!

3. Ko tehtate sadje in zelenjavo, lepo sproti zlagajte izbrano blago na tehtnico in vmes nabirajte ostalo. Šele ko končate s svojim polurnim šlatanjem najbolj zrelega avokada in najčvrstejših jabolk, dejansko uporabite tehtnico za tisk nalepk s kodami in vse spakirajte v vrečke. Nikakor pa ne pustite, da bi kdo stehtal svoje blago v času, ko vi izbirate svoje. Plebejec!

4. V delikatesi si omislite 5 dag vsakega izdelka (a se ne pozabite pritožiti nad mastnostjo dunajca, ki ste ga kupili zadnjič). Po možnosti naj se to dogaja ob sobotah dopoldne, ko množice v vrsti, ki se nabere za vami, lahko v čim večjem številu občudujejo vaš izbran okus. Reveži si pač ne morejo privoščiti slavčkovih jezičkov, naj vsaj vidijo, da si jih lahko vi.

5. Če srečate kakšnega znanca, skupaj zablokirajta prehod pri zamrzovalnikih, ko mu razlagate, kako periodično obiskujete Združene države. Naj se vsi grejejo v žaru vaše milosti. (Ta točka je sorodna 2. točki Male šole hoje v mestu.)

6. Na trak pri blagajni zložite vse čim bolj na kup, tako da se bo morala prodajalka potruditi, da ne bo vsega skupaj sesula, ko bo blago jemala s kupa. Saj cele dneve sedi, naj se zdaj malo pomatra!

7. Niti slučajno ne pričakujte, da boste morali ob koncu nakupovanja plačati. Najbolj prikladno je, če imate denarnico v kakšnem najglobljem žepu ali stokrat zapakirani torbici in jo začnete iskati šele v trenutku, ko izveste končni znesek, in niti sekundo prej. Malo pojamrajte, kako je danes vse drago (sploh ker so se podražili slavčkovi jezički), in prodajalki pomolite 200 evrov. Potem vzdihujte, ker bo gospa z muko nabirala za 150 evrov drobiža.

8. Čeprav ste nakupe že zaključili, se ne umaknite iz prehoda pri blagajni. Kaj pa vas briga, če je za vami na vrti že nekdo drug. Sodrga naj počaka, da vi vse spakirate točno tam.

9. Zdaj ste že spakirali svoje nakupe. S praznim vozičkom se ne ukvarjajte in ga pustite, kjer se pač ustavi. Slalomiranje med praznimi vozički je zdravo, vi pa raji privoščite zgolj zdravje. Če vas še tako mika, da bi voziček zapeljali na njegovo parkirišče, ki je itak na poti proti izhodu, se ne dajte. Vaš moto naj bo 'Šport za vsakogar!'

7 komentarjev:

Tanja pravi ...

Same resnice. Bravo!! Skoraj vsakodnevno sem v trgovini in opazim popolnoma take stvari kot so tu opisane. :)

Mayhem pravi ...

stop whining ;)

BeeBee pravi ...

Ha!

razbojnica pravi ...

ja, tu se lepo navadiš in trudiš bit vzoren nemoteč nakupovalec/ka, pri sebi šimfaš ostale, potem pa prideš v tujo deželo, tam pa te grdo gledajo. in si strašno nevzgojen, ker lepo razpostreš izbrano po traku, moral (!) pa bi vse zložiti eno na vrh drugega in zasesti le okoli 25 cm dolžine. so nori ti francozi!

BeeBee pravi ...

Menda so Švedi (ali pa kdo drug, kaj pa vem, kje sem spet to pobrala) celo tako uvidevni do prodajalcev, da na trak vse zložijo tako, da prodajalec takoj vidi, kje je koda, in mu ni treba vrteti izdelka, da jo najde.

Anonimni pravi ...

Kere švede to misliš?

BeeBee pravi ...

Švedske.