petek, 24. avgust 2007

Pečeni rezanci z gobami, bučkami in curryjem

Spet gre za variacijo recepta iz Vegetarijanske kuharije. Torej, takole gre v dvajsetih minutah za dva zmerno lačna:

1. Sesekljaš nekaj čebule, je precej odvisno od okusa. Meni osebno zadošča ena šalotka. Majhno bučko narežeš na nekaj centimetrov dolge rezance, kolikor se da tanke. 200 do 250 g gob (recimo šampinjonov, lahko tudi kaj drugega brez izrazitega okusa, ki bi ga bilo škoda) narežeš na rezine.

2. Po navodilih na embalaži skuhaš ~170 g azijskih rezancev. Sama sem odkrila ene dobre polnozrnate, če se pa ne najde nič eksotičnega, bi se pa dalo tudi s kakšnimi drugimi testeninami debeline tankih špagetov. Rezance popečeš na nekaj olja v ponvi (ker se ti voka ne da vleči iz omare), da so lepo hrustljavi (minuto na vsaki strani). Preseliš jih nekam, kjer jim bo lepo toplo.

3. V isti ponvi popražiš prej narezano zelenjavo in dve žlici sezama. Posoliš po okusu in primešaš eno žlico curryjevega prahu. Zaliješ z 2 dl zelenjavne jušne osnove. Dodaš štiri žlice smetane (to bi se vsekakor dalo nadomestiti s kokosovim mlekom) in začiniš, če se ti zdi (poper, anyone?).

4. V to omakico rukneš rezance, vse lepo premešaš in serviraš.

Ni komentarjev: