ponedeljek, 13. avgust 2007

Čičerikina župca s širokimi rezanci

V bistvu gre le za varianto tegale recepta in je bolj nasitne sorte in tako pravzaprav samostojna glavna jed.

Skupaj zavreš pol litra vode, zelenjavno kocko in konzervo čičerike z vodo vred. Lahko je tudi kurja župca in lahko štartaš iz suhe čičerike. Glavno je, da se stvar skuha in da je čičerike kakšnih 250 g. Del čičerike lahko tudi spasiraš.

Rezance skuhaš in tretjino popečeš na vročem oljčnem olju. Pazi, da olja ne prežgeš. Zdaj nepopečene rezance vržeš v župco, dodaš nekaj žlic olja, ki je po možnosti ostalo neprežgano, in lepo premešaš. Ko serviraš, na vrh rukneš še popečene rezance.

Slastno in zelo hitro za dva!

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Zanimivo, hvala da si to izbrskala na plan. Jaz bom sicer to probal z zelenjavno juho iz zelenjave in čičeriko iz domačega lonca. Pa vendarle.

BeeBee pravi ...

Ni kaj. Itak je vedno najpomembnejša ideja.