sreda, 18. julij 2007

Sirovi štruklji z bučkovo omako

Za kakšne tri lačne potrebuješ:
100 g margarine
6 jajc
600 g nepasirane skute (lahko manj mastna)
110 g pšeničnega zdroba
60 g bele moke
malček soli
+
300 g bučk (to so recimo trije majhni komadi)
1,5 dl vode
1,5 dl mleka
pol jušne kocke
sol in poper
pol žlice jedilnega škroba raztopljenega v žlici vode
žlička masla
+
po želji drobtine za na štruklje

Postopaš takole:
1. Penasto vmešaš margarino. Dodaš štiri rumenjake in dve celi jajci, potem pa še skuto, zdrob, moko in sol. Za konec primešaš sneg štirih beljakov.
2. Maso čim bolj trdno zapakiraš v čisto kuhinjsko krpo (ali pa razdeliš na dve) in potem kuhaš v dovolj velikem loncu približno pol ure.
3. Tako kuhano klobaso odcediš, ji slečeš krpo in jo narežeš na primerno velike kose.
4. Bučke temeljito opereš in naribaš. Na suho jih pražiš nekaj minut, potem pa doliješ vodo in mleko, dodaš še jušno kocko, sol in maslo. Ko vse skupaj lepo zavre, med mešanjem dodaš še škrob, za konec pa še poper.
5. Serviraš, kot kaže slika (torej bo treba mogoče pripraviti še drobtine).

Ni komentarjev: