četrtek, 08. marec 2007

Naj pošljem na LPP?

Spoštovani!

V teh dneh žal skoraj gotovo nisem edina, ki vam piše zaradi sledeče težave. V sredo, 7.3.2007, nekaj pred 19. uro sem pri Kazini čakala na zeleno luč čez Slovensko cesto. Stala sem pod arkadami, torej kakšen meter od roba pločnika, kar bi morala biti varna razdalja od ceste. S tistega mesta pa se ne vidi avtobusov, ki po BUS pasu peljejo proti postajališču Pošta, zato je nemogoče predvideti, kaj šele pravočasno odskočiti, ko avtobus s polno hitrostjo zapelje čez globoko lužo na robu cestišča in prisilno stušira nič hudega sluteče pešce, kot se je zgodilo meni.

V avtošoli so me učili, da se pešcev na pločniku ne sme okopati in da je treba zato pred lužo vožnjo primerno upočasniti. Sklepam, da imajo tudi vozniki LPP za seboj avtošolo in bi to lahko vedeli, izgleda pa, da bi jim bilo dobro znanje nekoliko osvežiti . Predlagam 10-minutno stanje pri Kazini, ko dežuje.

Lep pozdrav,
[jast], premočena v kinu

9 komentarjev:

ursa pravi ...

Moj glas za :)

Dajana pravi ...

Seveda in to na direktorja! Vedno na direktorja, na najvišjega. Navedi natančno ob kateri uri je to bilo, katera številka avtobusa in napiši, da boš zbobnala celo Slovenijo in varuhinjo za člov. pravice, če ne bodo nič ukrenili. Pa da te jaz podpiram. In da je danes Osmi marec! Če nič drugega, naj ti plačajo račun za čistilnico! Če ne boš nič naredila, se ne bo nič zgodilo!!!
LP

StanY pravi ...

Ena rahla napakica. To, da je tam luža ni kriv LPP - lahko bi te poškropila tudi oseba x z avtom Mitsubishi Colt:) Poškropila te je voda iz LUŽE, ne s strehe avtobusa. ZAto pravilno zastavi problem in se obrni na upravljalca cest v Ljubljani. To bo verjetno Cestno podjetje Ljubljana oz. nekaj podobnega.

LP,
StanY

BeeBee pravi ...

Bom poslala, ko še malo dodelam.

Dajana, ne vem, koliko točno je bila ura, tudi številke busa nisem ujela, ker sem se po incidenti skrila daleč v notranjost. Kavbojk, ki so itak godne za pranje, pa tudi ne mislim nositi v čistilnico.

Stany, če bi me poškropil Mitsubishi colt, bi bil v prekršku, ker je bilo to na pasu za avtobuse. Razen če bi bil taksi, v tem primeru bi se pa lahko obrnila na firmo. Pa tudi sicer bi bila lahko zoprna in bi si zapomnila registrsko. V vsakem primeru pa mi sama luža ni naredila nič, škodo je naredil tisti, ki je čez zapeljal. Kajti po tvoji logiki bi se morala skregati z materjo naravo, ki je poslala dež, ki se je potem nabral v luži.

Matilda pravi ...

Res je, kriv je voznik, torej se obrni na LPP. Če nekdo krši prometna pravila (prehitra vožnja čez luže je kršitev teh pravil), je zato odgovoren sam, ne pa cesta po kateri vozi. Po taki logiki bi tudi vsak, ki ga je kdaj zbil avto, lahko težil Cestnemu podjetju in ne voznikom. Mislim, da bi bilo to absurdno.
Sicer pa upam, da je bil film dober in čestitke za Osmi marec, to je vendarle naš dan :).

Mayhem pravi ...

Zanimiva debata.. a je kdo gledal "The Man Who Sued God"?

igor pravi ...

nism čist zihr, da je v nasprotju s pravili (ZVCP), ampak na vozniškem izpitu je škropljenje peščev isto kot vožnja čez rdečo luč (tj. direkten padec).

cyxlwg pravi ...

Genialno! Če že bojo hoteli izreči kakšen ustni opomin, bo iz opisa pravi mačji kašelj ugotoviti, kateri bus in kateri šofer je to bil. Ampak zakaj bi sploh bil kriv šofer??? Saj sama priznavaš, da si se skrivala za arkadami, tako da te ni mogel pravočasno videti in zabremzati. Poleg tega bi lahko na talktracku preverila, kdaj se kakšen bus približa postaji, medtem ko šofer nima na voljo nobene storitve, da bi pogledal, kod se blagovoliš gibati. In zakaj bi sploh koga pričakoval za tistimi stebri, ko pa je že dolgo znano, da vsi normalni hodijo v BTC?

Mayhem pravi ...

Vsi normalni? Hočeš reči, vse ovce? :P