četrtek, 07. december 2006

Zviranje in Žile

Če bi mi Blogger že omogočal kategorije, bi tale post spadal v kategorijo Freak aches & pains. Ne samo da sem specialistka za nego nohtov in žuljev s sekundnim lepilom (pa še kaj bi se našlo), da se znam na badmintonu mimogrede čisto nevidno tako pokvariti, da še vsaj en teden nisem za ponovno igro in da sem sploh nagnjena k raznim heksenšusom.

Ne, dosegla sem čisto nov nivo v svoji bogati ponesrečenski karieri: zasedela sem se. Pa ne tako, ko sediš tri ure v kinu in te rit boli. Ali pa 6 ur na avionu, potem pa malo ne čutiš nog. Ali pa malo nerodno za računalnikom in je hrbet ves čuden. Ne. Jaz dejansko težko hodim, ker sem se včeraj med delom za računalnikom tako zvirala (saj se vedno), da me zdaj noro boli desni kolk. In kako sedim tole pišoč? Eh, saj mi ni pomoči. (Mimogrede, tudi ležanje ni ravko pis of kejk v vsakem položaju, o čem drugem sploh ne morem razmišljati.)

In tako ob pol treh zjutraj ždim tukaj. Zbudila sem se in začela ugotavljati, če se je stanje mojega kolka kaj čudežno izboljšalo, odkar sem šla spat. (Malo se je.)

Da sem se zbudila, je pa kriv nek Žile in globalno ogrevanje ozračja (če verjamete v to). Namreč... Ker je 7. decembra ob 2:33 zjutraj 12,3°C, imam seveda na stežaj odprto okno. In pred eno uro so se pod njim sprehodili trije mladci (sploh ne vem, zakaj sem določila, da so bili trije) in glasno govorili o nekem Žiletu. To mora biti en blazno kul tip.

In sem se tudi začela spraševati, kako izgleda nekdo, ki se mu reče Žile. Sem dobila fiksno idejo, da mora biti noro podoben enemu mojemu sošolcu iz gimnazije. In tega, da je temu sošolcu, kadar se je razkuril, vidno utripala vratna žila, sem se spomnila šele naknadno. Mogoče je bilo pa govora prav o njem?

5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Je moral biti pa kar velikokrat razkurjen, da je imel tako deformacijo, take "gimnazijski Žile" :)

BeeBee pravi ...

Pa saj se mu ni reklo Žile. Bi se mu pa lahko, je bil bolj prenapete sorte.

Anonimni pravi ...

Žile! Žile!

i pravi ...

a se ni treba samo prijaviti v Blogger beta pa maš kategorije?

BeeBee pravi ...

Ni tako preprosto. Ker je moj blogec star že skoraj tri leta, ima skoraj 2000 objav in je predloga predelana skoraj do nerazpoznavnosti, dobim tole prijazno obvestilce, kadar koli se poskušam prijaviti.