sobota, 11. marec 2006

Finska Ema

Finale finskega izbora za Evrovizijo (bila je pred tem serija predizborov, ki je bila kot vaški Pokaži, kaj znaš) je hec. Kvaliteta je primerljiva slovenski, le dekolteji so manj bogato razkazovani (torej bi mogoče lahko kdo rekel, da je kvaliteta, em, manjša). Nekateri se grejo vzhodnjaške fore, ne manjka seveda kup skandinavskih poskočnic v smislu Abbe ali Rebeke Dremelj, večinoma so tudi podobno kot naša mišica ali pa Šaška brez glasu. Potem je recimo še kaj čisto všečnega (na TV izgleda kot malo mlajša Sarah Jessica Parker, tudi oblečena je precej v slogu SATC) in kaj, kar se lahko zgodi samo na Finskem (v nadaljnjem besedilu Pošasti). Seveda imamo še osladnega opernega popevkarja (v nadaljnjem besedilu Lepi), ki fura čisti Il Divo imidž. Pa ob robu odra poskakujejo nekakšne generične navijačice s cofki.

Tudi zelena soba (ali kako se že temu reče) je hecna. V togo zavit voditelj srednjih let (blond, logiš) v nekakšni improvizirani grški taverni zaslišuje nastopajoče. Njegovi prav tako v togi zaviti priležnici, ki naj bi bili menda sovoditeljici, izgledata neizmerno zdolgočaseni in ne rečeta nič.

Aha, gospod v zrelih letih se je preoblekel v črne usnjene hlače, rdečo srajco z belimi pikami in rdeč žameten suknjič. (Tole pišem sproti, objavila pa bom, ko bo blogger nehal s popadki.) Zdajle razglašajo neke rezultate, ampak mi ni nič jasno. Tiste Pošasti so dobile najmanj glasov. Se mi zdi. Lahko pa izbirajo za naslednjo rundo. Ja, "superfinalisti" bi bilo kar to. Meni všečna pupa ni prišla skozi. So pa tu Pošasti in Lepi. Zanimiva kombinacija.

Ojej, zdaj pa ostarele (in predvsem porejene) zvezde finske Evrovizije prepevajo svoje hite. Mogoče pa nocojšnja ponudba sploh ni slaba... Navijačice pa še vedno veselo skakljajo in cofijo.

V superfinalu so še eni strašni rokerji. Kitarist je kot Axl Rose, pevec ima pa dolge siveče lase in dolg črn usnjen montl. Navijačice še naprej navijajo.

Haha. En bend se imenuje Jane, kar Finci v glavnem kar pridno izgovajajo točno tako, kot se napiše. Ali naslov njihovega komada, V. I. P., je pa kar lepo vi-aj-pi. No, okej, enkrat so rekli tudi Džejn. So pa pevalke čisto brez glasu. Melodije tudi še nisem opazila. Malo me spominjajo na Sugababes. Prepoznam par besed: nekaj se pleše in nastopa nek DJ in omenja se petek. Mora biti zelo globoko besedilo.

Pošasti... Se mi zdi, da so kostume ukradli pri Star Treku. Opa, celo malo se razume besedilo! No, razumem, da je v angleščini. Haha, tip ima mikrofon pritrjen na neko fake helebardo. Poskok-poskok, navijačice.

Lepi si je za superfinale nadel še posebej vlažen pogled. Ampak ne more skriti, da ni noben Latino (poje drugače v italijanščini), kajti faca je čisto finska. Me zanima, če vseeno palijo Finke na to. Komad pa res brezvezen. Think Gianni Rijavec. No, ampak Lepi je vseeno miljavžntkrat lepši.

Zdaj je pavza za poročila. Hecno to. Najbrž bodo pa potem že končni rezultati. I can hardly contain myself. Ja, seveda.

In še vlečejo...Zdaj nam prepeva nek očetovsko-sinovski duet. Zobje od vsega cukra že izpadajo. Otrok je bolj za dekoracijo in patetiko kot kaj drugega, po tistih treh besedah na začetku je utihnil. V ozadju sta dva sprehajalca (ne požiralca) ognja. Blazno dramatičen učinek, ki podpira besedilo, globlje od Pacifika.

Voditelja v studiu sta se v tem času preoblekla in voditeljica izgleda zdaj malo manj pretirano zagorela.

Haha, moja (severna) polovica Finske je izbrala Pošasti. JV je izbral Lepega. Skupaj vseeno vodijo Pošasti. Osrednja Finska je tudi za Pošasti. Jugozahod je za Lepega in trenutno skupno vodi on. Jug... Skupni rezultat: Pošasti zmagale! Kul. Finci imajo smisel za humor. (Ali pa so res trčeni, kar je itak podobno.)

7 komentarjev:

drejcek pravi ...

o, kul..potem se nam na evrosonhu obeta tudi udeležba iz vesolja, ker tele Pošasti dejansko zelo spominjajo na klingone in star trecka..samo upam, da imajo malo več posluha in malo boljšo ritmiko, kot njihovi daljni sorodniki iz drugega konca vesolja :/

Vesna pravi ...

Ok! Saj sem videla, da si pisala o pošastih. Ampak to... Aaaaaaaaa... [ležim skrita pod posteljo in pokrita s prahom trepetam od strahi!]

Tina pravi ...

Ej zakon:)))
Čist sem navdušena:
1. Komentar je dbest, ful doživeto, si čist predstavljam celo zadevo;)
2. Pošasti so zakon:))Že njihov komad Hard rock hallelujah:))sigurno čista poezija, ki je ne smemo zamudit!!!!!:) a kej veš-so že direkt v finalu?( a lordi=pošasti po finsko?)al kr tko pravš??

BeeBee pravi ...

Tina, mislim, da ne. Sem sklepala samo po videzu. Pojma nimam glede finala. Če so to včeraj kaj omenili, nisem razumela. Vsekakor bo treba stvar spremljati. :)

Vesna, mislim, da se tile pošastki ne jemljejo praveč resno, tako da lahko prilezeš izpod postelje. Pa posesati bi bilo pametno. ;)

owwwca pravi ...

Ti mora biti pa res hudo dolgčas, da gledaš tole Emo ali kakorkoli ji že tam pravijo

BeeBee pravi ...

besedilo HRA

Anonimni pravi ...

Lordi pomeni v finščini nekaj takega kot v naši šrehi bog (pravzaprav pomeni točno to :))